♥♥Selamat Datang Ke Ruang Cerita Saya. Selamat Membaca♥♥

Wednesday, April 17, 2019

Masih Trauma

Assalamualaikum. Hi.

12 April 2019. sejarah bagi aku buat pertama kali. maybe akan menghantui aku seumur hidup.

ANAK AKU HAMPIR HILANG!

mende ni bukan main² weh. memang anak aku hampir hilang. salah aku. memang salah aku.

ceritanya macam ni.

Sunday, April 14, 2019

Happy Birthday!

Assalamualaikum. Hi.

istimewa untuk anaknda dan kekanda yang menyambut hari lahir pada 12 April.

Selamat ulangtahun kelahiran yang pertama untuk anakndaku, Aileen Husna.
Selamat ulangtahun kelahiran pertambahan usia setahun lagi untuk kekandaku, Mohd Azwan.

mase dah nak dekat² tarikh birthday husna ni, mula la sindrom typical mak² nak flashback moment saat nak bersalin tu. "oh masa ni la baby dah start sekian sekian yada yada" "oh mase ni dah masuk labour room tengah contraction kuat yada yada"

typical

macam tu jugak aku. hahahaha. typical kan.

Thursday, April 19, 2018

Kronologi Bersalin. LAGI. :)

Assalamualaikum. Hi.

lame rasenye tak menaip untuk blog ni. rase awkward pulak bile menaip ni. kalau korang bace macam awkward. sila bunyikan krik krik krik cengkerik untuk legakan hati. hehe.

okay kali ni nak share kronologi bersalin adik kak sofia amani pulak. bulan yang sama jugak besday depa dua ni. oh! campur ayah die. depa tiga ni. jimat air liur nak nyanyi lagu besday nanti tapi semput sikit sebab lagu jadi panjang. ade tiga nama kaaaaaan.

sebelum tu. nak selit sikit gambar 3D adik kak sofia ni. mase kak sofia tak sempat buat sebab terlajak minggu. jadi mase adik die. aku dah standby. belajar from experience. *batuk*


aku buat scan ni dekat Klinik Dr Jasniah, Bukit Beruang Melaka. Doktor perempuan yang sangat polite dan sempoi. nak datang sini, buat appointment dulu. jangan ekau terjah aje. tanjat doktor nanti. haha

appointment aku pukul 10.30 pagi. jadi mase sampai ade satu couple warga emas je. klinik ni nice sebab kemas sangat. kak sofia leka sepahkan mainan dalam klinik. bile mase entah jadi uma die.

okay mase turn aku tu. scan agak lame jugak sebab baby tak bagi full face pun. macam dalam gambar atas tu. die tutup muke sebelah. tak letak tangan. die letak kaki. pastu amik 'kembo' die pulak buat pelindung. sudahnya memang dapat gambo separuh. banyak kali jugak amik ni. siap doktor bagi waktu rehat 20 minit suruh pegi makan eskem dan pujuk baby supaya pusing.

tapi baby tetap pendirian. masuk balik untuk scan. begitu juga posingnya. hehe