♥♥Selamat Datang Ke Ruang Cerita Saya. Selamat Membaca♥♥

Tuesday, April 21, 2015

Caj bersalin di hospital besar melaka

Assalamualaikum. Hi.

ini untuk bakal ibu yang buat survey harga bersalin dan duduk di wad kat hospital besar melaka. aku sendiri akan bersalin dekat sini.

Rawatan Pesakit Dalam (Warganegara)



Caj sehari bagi seorang
Kelas Satu
RM10
Kelas Dua
RM5
Kelas Tiga
Percuma

Rawatan Accouchmen dan Bersalin



Kelas Satu
Kelas Dua
Kelas Tiga
Pembedahan / Caesarean
RM800
RM400
RM100
Bersalin Forcep
RM400
RM200
RM50
Bersalin Breech
RM400
RM200
RM50
Bersalin Normal
RM300
RM150
RM10

Caj Wad Am dan Wad Bersalin



Caj sehari bagi seorang
Kelas Satu:

Bilik seorang (berhawa dingin)
RM80
Bilik seorang (tidak berhawa dingin)
RM60
Bilik berdua (tidak berhawa dingin)
RM40
Bilik lebih dari dua
RM30
Kelas Dua
RM20
Kelas Tiga
RM3

ini pun aku amik kat website hospital besar melaka dan lepas pergi kursus peneman aritu. mase tu nurse akan buat lawatan ke wad dan labor room.

ade orang cakap kat hospital kerajaan ni layanan nak taknak je. yela. staff tak ramai tapi pesakit ramai. belum lagi yang datang bulan mengambang ke gado dengan boypren ke kan. hehe. lagipun diorang cakap sebab kite bayo sikit nak compare dengan hospital swasta kan. tapi aku tak tahu. tunggu jela pengalaman lagi bape hari ni lagi.

mase nak masuk wad ni korang kene bayo deposit dulu. tapi mase nak discharge nanti korang bole mintak refund. kalau korang bayo deposit lebih dari jumlah bil korang duduk kat hospital tu. make sure resit asal disimpan ye.

semoga nanti semua berjalan lancar dan dapat nurse serta doktor yang ohsem mosem.

notakakiku: menghitung detiktoktiktok.

1 comment:

  1. Salam sis.
    Nak tanya macamana bersalin haritu?
    Semua ok ke?
    Kena booking dulu ke untuk bilik2 macam caj kat atas tu?
    Maaf sy pun plan nak deliver di Hosp Bsr Mlka tu yg tanya tu.
    Apa prosedur dia ya?
    Kalau cik berkelapangan boleh tolong cerita dekat sy?
    Terima kasih. Ni email/no sy : syiraheh@gmail.com / 0132864656

    ReplyDelete